Visningstillstånd

Appar kan begära åtkomst till nyckelfunktioner för enheten och samla in dina personuppgifter utan ditt vetande. Även fast vissa appar behöver dessa behörigheter för att utföra dess huvudfunktioner, kommer de flesta behörigheter du beviljar leda till potentiella säkerhetsrisker. Nu kan du se och kontrollera listan på behörigheter som du redan har gett till installerade appar.

Du bör göra ett medvetet beslut om du vill tillåta en app att utföra särskilda åtgärder på din enhet eller använda dess hårdvara (exempelvis kameran eller mikrofonen).

Du kan se information om faror och särskilda behörigheter. Farliga behörigheter kan påverka användares personliga och lagrade uppgifter (exempelvis kontakter, kamera, plats, SMS, etc.). Särskilda behörigheter kräver användarens godkännande för att administrera systeminställningar.

För att se en lista på appar med särskilda behörigheter,

tryck på behörighetens namn.

För att se vilka behörigheter en app har,

kan du trycka på appens namn och bläddra ner till avsnittet Behörigheter.